De eerste dag van Wordcamp Miami zit erop. Interessante mensen ontmoet, swag gescoord én veel geleerd over Buddypress. Precies waar ik voor gekomen ben.

Dag 1 van Wordcamp Miami is volledig gewijd aan Buddypress: een plugin die sociale features toevoegt aan je WordPress website. Geen tweede Facebook, maar wel profiles, vrienden, posts, forums, direct messaging en notifications. Buddypress wordt gemaakt door dezelfde mensen als WordPress en zit waarschijnlijk zelfs beter in elkaar.

In haar presentatie laat Sarah Gooding alle onderdelen van Buddypress zien en zetten we zelfs live een sociaal netwerk op met alle deelnemers in de zaal. Erg indrukwekkend.

Wat Buddypress naar mijn idee echt interessant maakt is het feit dat je onderdelen uit kan zetten en nieuwe functionaliteit kan toevoegen met plugins. David Bisset laat bijvoorbeeld zien hoe een universiteit Buddypress koppelt met hun eigen studentensysteem.

Brian Messenlehner van AppPresser gaat nog een stapje verder. Hij laat zien hoe je met WordPress en Buddypress op een eenvoudige manier native apps voor iOS en Android maakt.

20140509-155159.jpg

Brian Messenlehner van AppPresser, met z’n Google Glasses op.

Andere presentaties vertellen waar je op moet letten bij het maken van themes en hoe je Buddypress ook  laat presenteren bij grote bezoekersaantallen. Tenslotte vertelt de project lead van Buddypress, John James Jacoby over het onstaan van Buddypress en de doorontwikkeling.

Mijn conclusie: Buddypress is een fantastisch product en een goede basis voor een grote verscheidenheid aan functionaliteit.

Bijv:

  • Theaterwebsites met reviews, wensenlijsten, bestelgeschiedenis en klantgegevens. Een perfecte match met mijn plugin voor Theaters.
  • Werving en selectie websites.
  • Besloten vaste klanten gedeelte.
  • On-line communities met gamification/badges.
10343974_10152008859822610_765824500_o

De eerste swag van dit weekend: een Buddypress wiskeyglas.