Vandaag is er weer nieuwe versie van WordPress uitgekomen. In onderstaand filmpje zie je de belangrijkste nieuwe features. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan verbeteringen aan de gebruikerservaring.

Ik ben zelf erg gecharmeerd van de verbeteringen aan de Theme Customizer. Ik heb er de afgelopen weken al mee kunnen werken en het werkt erg goed. Met name de widgets die op diverse plekken in de website weergegeven worden kunnen nu, inclusief live preview, makkelijker beheerd worden door de klant zelf.

WordPress contributer

WordPress 4.0 is ook de eerste versie waar ik zelf een bijdrage aan heb geleverd. Het zijn maar een paar regels code, maar het is genoeg om als contributor in de release notes genoemd te worden.  Binnenkort plaats ik hier nog een aparte post over.

Update?

Het is aanbevolen om altijd de meest recente WordPress versie te gebruiken. Het updaten van WordPress kan heel eenvoudig. Zodra je inlogt in je WordPress admin, zie je een melding dat er een nieuwe versie beschikbaar is. Volg de instructies en binnen een paar klikken is je website bijgewerkt. Maak wel, voordat je de update uitvoert, een backup van je website.

Als je dit te veel werkt vindt, of bang bent dat er iets fout gaat, neem dan contact met me op. Ik doe het dan voor je.